Blog

7x de leukste activiteiten op Ameland

Ameland, het pareltje van de Nederlandse Waddeneilanden, biedt een schat aan avonturen en ervaringen.
We hebben de 7 leukste activiteiten op een rijtje gezet voor jullie.

 

1. Spot de bewoners van de Waddenzee

Een hoogtepunt van een bezoek aan Ameland is de fascinerende robbentocht. Stap aan boord en verken de wateren rondom het eiland om de schattige zeehonden te bewonderen terwijl ze op de zandbanken luieren. Het is een onvergetelijke ervaring! 

2. Vuurtoren Beklimmen

De vuurtoren is het boegbeeld van Ameland. Beklim 236 treden naar de top en geniet van een adembenemend uitzicht. Een panoramische blik over het eiland, de eindeloze zee en de omliggende Waddeneilanden. Perfect voor het maken van geweldige foto's! 

3. Paardrijden op het Strand

Ervaar de vrijheid van het eiland te paard. De prachtige stranden van Ameland zijn ideaal voor een ontspannen buitenrit. Of je nu een doorgewinterde ruiter bent of een beginner, er zijn maneges die begeleide tochten aanbieden. Galoppeer langs de branding terwijl de wind door je haren waait. Heerlijk toch? 

4. Amelander Nobeltje Proeven

Een echte lokale lekkernij is het Amelander Nobeltje. Deze romige likeur is een ware traktatie voor je smaakpapillen. Proef de rijke smaak van Ameland in de vele bars en restaurants op het eiland. Het is een kans om de authentieke smaak van Ameland te ervaren. 

5. Reddingbootmuseum

Het Reddingbootmuseum in Hollum neemt je mee terug in de tijd naar de spannende reddingsoperaties op zee. Ontdek de verhalen van moedige reddingswerkers en bewonder de historische reddingsschepen. Een boeiende reis door de maritieme geschiedenis van Ameland. 

6. Het Oerd Bezoeken

Het Oerd is een ruig natuurgebied aan de oostkant van het eiland. Hier kun je genieten van prachtige duinlandschappen, ongerepte natuur en talloze vogelsoorten. Het is de perfecte plek voor wandelaars en natuurliefhebbers die de wilde kant van Ameland willen ontdekken. 

7. De lekkerste pizza eten bij Pizzeria ll Vulcano in Hollum

Na een dag vol avontuur, is het tijd om te genieten van een heerlijke maaltijd. Bezoek Pizzeria Vulcano in Hollum voor de lekkerste pizza op het eiland. De gevarieerde menukaart biedt voor elk wat wils, en de sfeer is warm en gastvrij. Een culinaire traktatie om je dag in stijl af te sluiten.

Scroll naar boven